”Galningar” bakom Oskarhamns seger

Uppdaterad
Publicerad

Oskarhamn skrällde och slog serieledaren Frölunda med 3-2 inför 50 entusiastiska supportrar som gav en bra stämning på läktaren.

– Det är 50 galningar, ler Oskarshamnstränaren Martin Filander efter sensationen.

Frölunda tryckte på och skapade lägen vilket skotten 36-20 för bortalaget indikerar.

– Vi krigar så det bara visslar om det hela tiden och är effektiva som tusan och har en ruggigt bra målvakt. Vi trodde på det vi gjorde, säger Filander till C More efter den fjärde raka hemmamatchen.

Joe Cannata gjorde en matchavgörande insats mellan stolparna.

Med minuten kvar hade Frölunda en jättechans att kvittera i boxplay när Mats Roselli Olsen och Max Friberg kom i ett två mot ett-läge.

När Friberg skulle lyfta in pucken vid den högra stolpen stördes han av den hårt hemjobbande IKO-backen Pontus Näsén och chansen rann ut i sanden.

Två mål av Kim Rosdahl på tre minuter

En annan tongivande matchvinnare för IKO var Kim Rosdahl som gjorde två mål på 3.23 i mitten av andra perioden. Vid 2-1 drog han till distinkt från slottet och vid 3-1 gled han i sidled och hittade luckan från en position en bit ut till vänster.

Det var stor besvikelse i Frölundalägret efter förlusten.

– Vi lyckades förlora efter att ha tappat skärpan i sex, sju situationer där de gör tre mål. Vi spelade inte färdigt försvarsspelet och det är det som händer och normalt sett släpper man inte in tre mål på den typen av situationer. Det brukar vara ett mål, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

– Det här får bli en läxa för oss. Det var högmod från vår sida och ruskigt irriterande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.