Örebro jublar efter mål borta mot Oskarshamn. Foto: TT

Örebro bröt tunga trenden

Örebro stod på tre raka förluster.

Oskarshamn hade två raka segrar.

Men det blev trendbrott för Örebro som vann med 3-2 när lagen möttes.

Borna Rendulic sjätte mål för säsongen gav Örebro en knapp seger i Oskarshamn. Kroaten gjorde 3-1 med mindre än tre minuter kvar.

Trots att Kim Rosdahl reducerade till 2-3 i spel sex mot fyra kom Oskarshamn aldrig närmare.

Örebro höll undan och tog sin första seger sedan den 3 oktober.

Målmässigt hände det mesta i första perioden.

Örebro gick ram till 2-0 redan efter nio minuter. Oskarshamn reducerade till 2-1 genom tjecken Jan Ordos, när pucken gick som på ett snöre med amerikanen Tyler Kelleher som siste passningsleverantör.

Oskarshamn var inte nöjda med den första perioden.

– Vår sämsta förstaperiod den här säsongen, sa Oskarshamnstränaren Martin Filander till C More.

”Huvudsaken att vi vann”

Mittperioden blev inte mycket roligare, och slutade mållös.

I den tredje perioden försökte Oskarshamn forcera in kvitteringspucken, men nådde aldrig ända fram i en kampfylld match. En snackis var bland annat slagsmålet mellan Örebros Glenn Gustafsson och Oskarshamns Oliver Larsen. Båda spelarna fick matchstraff.

– Huvudsaken var att vi vann matchen. Det var en lite brunkig match, men vi fick med oss tre poäng och det är det som betyder något, säger Örebrospelaren Robin Salo till C More.