Här ramlar domaren på isen – befarad knäskada

Tjeckien tog en komfortabel seger mot Österrike med 8-0. Under matchen fick vitryske domaren Max Sidorenko lämna isen med en befarad knäskada, då Tjeckiens Dominik Kubalik varit för ivrig med klubban.

– Det såg ut som att han vred vänster knä, säger SVT:s Jonas Andersson.

Österrike har hittills inte vunnit någon match i VM. I dagens möte med Tjeckien blev det förlust igen för alpnationen med 8-0. Österrike hade framför allt svårt att utnyttja power play, trots flera goda chanser: Tjeckien fick nämligen totalt åtta utvisningar i matchen.

Men istället kunde tjeckerna göra lite som de ville, 2-0 efter första perioden som rann iväg till 8-0 innan slutsignal. Bäste målskytt blev Michal Repik med två skott som hittade nät.

Ishockey-VM

Domaren skadad – lämnade isen

I matchen uppstod också en speciell situation, när Tjeckiens Dominik Kubalik kom åt huvuddomare Max Sidorenkos skridsko med klubban och bokstavligt fick honom att fatta fotfästet. Matchen pausades medan tjeckiske läkaren tog sig in på isen för att hjälpa till och domare Sidorenko fördes därefter av isen

– Det såg ut som att han vred vänster knä. Det kan nog vara en befarad knäskada, kommenterar SVT:s expert Jonas Andersson.