Angelica Östlund har gjort sin sista match. Foto: Bildbyrån

Östlund: ”Tårarna rann vid den sista tekningen”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har representerat Brynäs i 14 säsonger. Närmare 450 matcher. Men efter uttåget ur slutspelet är ishockeykarriären nu över för lagkaptenen och ikonen, Angelica Östlund.

– Tårarna rann vid den sista tekningen, berättar hon för MittMedia.

Säsongen 2007/2008 gjorde hon sin första säsong i SDHL med Brynäs. Redan två säsonger senare syddes det fast ett A på hennes matchtröja och de senaste fyra säsongerna har hon varit kapten och en av Brynäs mest ledande spelare.

Redan innan den pågående säsongen bestämde sig Angelica Östlund för att det här skulle bli den sista. Nu berättar hon för MittMedia om det känslofyllda slutet i slutspelet, när det stod klart att Brynäs skulle åka ur mot Luleå i kvartsfinalspelet.

– Tårarna rann vid den sista tekningen. Vi hade krigat hela säsongen tillsammans. Nu skulle det vara slut. Det blev så oerhört påtagligt när vi stängde dörren till omklädningsrummet. Det var slut, berättar Östlund.

Fyra finaler men inget guld

Östlund berättar för MittMedia att hennes stora mål var att vinna ett guld med Brynäs, klubben hon älskar. Det blev totalt fyra finaler, men inget guld. Inför säsongen bestämde hon att det här fick bli den sista, för att ha ett konkret slut att ställa in sig på.

– Jag ville veta att det var min sista säsong, jag ville känna att det var mina sista matcher. Både laget och klubben har vetat om mitt beslut hela säsongen. Jag har haft ett enormt stöd från laget hela säsongen. När slutsignalen i Luleå gick och vi stängde dörren bakom oss var det tårar hos många. Alla var besvikna över förlusten, men för mig kändes det som om dom också var ledsna för min skull. Jag är så otroligt glad över att jag fick spela min sista säsong med just dom här spelarna. Jag vill tacka dom för det.

”Har lärt mig mycket”

Studier ligger nära till hands att ta tag i härnäst. Vad som händer därefter får vi vänta och se. Men något Östlund i alla fall vet säkert, är att hon tar med sig mycket från ishockeyn i det fortsatta livet utanför rinken.

– Genom ishockeyn har jag lärt mig mycket som jag kan ta med in i mitt nästa steg i livet. Nu ska jag göra färdigt mina studier till personalvetare. Studierna är viktiga och roliga. Det ska bli skönt att kunna prioritera dessa fullt ut, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.