Foto: Bildbyrån

Otäck huvudskada när mästarna tog tredje raka

Uppdaterad
Publicerad

Luleås Ebba Berglund åkte på en otäck smäll mot huvudet i slutskedet av matchen hemma mot SDE. Berglund, som haft stora problem med en käke som hoppar ur led, krockade med gästernas Savine Wielenga och blev liggandes på isen i väntan på läkarvård. Efteråt kom lugnande besked från Berglund själv.

– Det var käken som hoppade ur led men annars är jag okej, säger Berglund till SVT Sport via sms.

Berglund fick hjälp av isen och återkom aldrig mer i spel.

– Det har hänt förut och det är inte så mycket att göra åt det. Men käken är ingen fara för kommande matcher.

Matchen vann Luleå med 6-1 efter att backstjärnan, Ronja Savolainen, stått för ett hattrick i matchen – och hon gjorde det som om hon vore en forward.

Först höll hon sig framme och gjorde 3-0 i mitten på matchen när hon följde med upp i anfallet och tog plats framför målet och rakade pucken. Elva minuter från slutet avlossade hon från blålinjen och strax före slutet följde hon återigen med upp i ett anfall och avlossade från nära håll. Faktum är att Savolainen spelade forward till dess att hon blev övertalad att spela back av förbundskaptenen i U18, inför VM-mötet med Sverige, för ett par år sedan.

Hiirikoski träffade presidenten

Luleå har nu vunnit tre raka och har gjort 30 mål på de sju senaste matcherna. Och mot SDE fick man klara sig utan lagkaptenen, Jenni Hiirikoski, som var hemma i Finland och träffade presidenten i samband med att Finland firar självständighetsdagen.

Emma Nordin, som dras med en inflamation i kroppen var åter i spel och stod direkt får två framspelningar.

Se tacklingen i klippet ovan.

SDHL

Luleå HF logo

Luleå HF

6 - 1

SDE HF logo

SDE HF

1-0, 3-0, 2-1
Coop Norrbotten Arena, Luleå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.