Otäcka smällen på Luleås supertalang i segermatchen

Luleå besegrade Linköping med 3-0 på bortaplan efter två mål från veteranen Karl Fabricius.

Smolk i bägaren för serieledaren var att 19-årige supertalangen Isac Lundeström fick en otäck smäll i första perioden och utgick.

Luleås supertalang Isac Lundeström brakade in i sargen med huvudet före i slutet av den första perioden efter en tackling från hemmalaget Linköpings Alexander Karlsson.

Karlsson fick matchstraff för boarding – 19-årige Lundeström fick hjälpas av isen och återkom inte i matchen.

Elfte raka segern

Han verkar dock ha klarat sig helt okej.

– Efter omständigheterna är det nog ganska hyfsat, sa Luleås assisterande tränare Henrik Stridh till C More inför andra perioden.

Norrbottningarnas veteran Karl Fabricius gjorde sedan två Luleåmål i den andra och tredje perioden innan Petter Emanuelsson stängde matchen till 3-0 med några minuter kvar.

Det var serieledande Luleås elfte raka seger. För Linköping är det tyngre. Laget är elva i SHL och inkasserade i dag sjunde raka hemmasegern.