Oväntad matchhjälte för Brynäs

Bertilsson hjälte för Brynäs

3 - 2

0-0, 1-2, 2-0
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 5326

Brynäs IF

3 - 2

0-0, 1-2, 2-0
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 5326

Linköping HC

Andra perioden

1-0Ölund
02:21
03:13
1-1Müller
10:02
1-2Little (Larsson / Karlsson)

Tredje perioden

2-2Pudas (Po. Westerholm / Carlsson)
03:28
3-2Bertilsson (Clark)
05:33

Linköping ledde med 2-1 och var på väg att kvittera matchserien mot Brynäs. Men Gävlelaget fick nytt syre i den tredje perioden och vann till slut med 3-2. Matchhjälte var Simon Bertilsson – som slog till med sitt första slutspelsmål.

Matchen i Gavlerinken böljade fram och tillbaka. Brynäs tog ledningen, Linköping kvitterade och övertog taktpinnen. Men Brynäs ville annat – och i öppningen av den tredje perioden gick det snabbt för Gävlelaget.

Och det var två ovana målskyttar som klev fram.

Först gjorde Jonathan Pudas sitt första slutspelsmål när han kvitterade till 2-2. Och drygt två minuter senare small det igen bakom Markus Högberg i LHC-målet.

Bertilsson avgjorde

Den här gången var det Simon Bertilsson, som i sin 34:e slutspelsmatch gjorde sitt första slutspelsmål när han sköt segern till Brynäs.  Det var övrigt tre måldebutanter i slutspelssammanhang i Brynäs, då även matchens första målskytt, Linus Öhlund gjorde sitt första mål i ett slutspel.

Linköping är därmed i en rejäl brygga inför fortsättningen av kvartsfinalsserien, även om laget höjde sin prestation jämfört med första matchen i Linköping som Brynäs vann med 6-0.

– Vi får bläddra i kartoteket på vägen hem och lära oss av den här matchen, och komma igen, säger LHC-tränaren Dan Tangnes.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.