Oväntad matchhjälte för Brynäs

3 - 2

0-0, 1-2, 2-0
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 5326

Brynäs IF

Andra perioden

  • 02:21, 1-0Ölund

Tredje perioden

  • 03:28, 2-2Pudas (Po. Westerholm/Carlsson)
  • 05:33, 3-2Bertilsson (Clark)

3 - 2

0-0, 1-2, 2-0
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 5326

Linköping HC

Andra perioden

  • 03:13, 1-1Müller
  • 10:02, 1-2Little (Larsson/Karlsson)

Linköping ledde med 2-1 och var på väg att kvittera matchserien mot Brynäs. Men Gävlelaget fick nytt syre i den tredje perioden och vann till slut med 3-2. Matchhjälte var Simon Bertilsson – som slog till med sitt första slutspelsmål.

Matchen i Gavlerinken böljade fram och tillbaka. Brynäs tog ledningen, Linköping kvitterade och övertog taktpinnen. Men Brynäs ville annat – och i öppningen av den tredje perioden gick det snabbt för Gävlelaget.

Och det var två ovana målskyttar som klev fram.

Först gjorde Jonathan Pudas sitt första slutspelsmål när han kvitterade till 2-2. Och drygt två minuter senare small det igen bakom Markus Högberg i LHC-målet.

Bertilsson avgjorde

Den här gången var det Simon Bertilsson, som i sin 34:e slutspelsmatch gjorde sitt första slutspelsmål när han sköt segern till Brynäs.  Det var övrigt tre måldebutanter i slutspelssammanhang i Brynäs, då även matchens första målskytt, Linus Öhlund gjorde sitt första mål i ett slutspel.

Linköping är därmed i en rejäl brygga inför fortsättningen av kvartsfinalsserien, även om laget höjde sin prestation jämfört med första matchen i Linköping som Brynäs vann med 6-0.

– Vi får bläddra i kartoteket på vägen hem och lära oss av den här matchen, och komma igen, säger LHC-tränaren Dan Tangnes.