Foto: Bildbyrån/TT

Ovetjkin om Trumps kommentarer: ”Han är mitt fan”

Uppdaterad
Publicerad

Under Washington Capitals besök i Vita Huset så presenterade president Trump Capitals storstjärna Alexander Ovetjkin som ”Alexander den store”. I en intervju i ryska sport24 uttalar sig nu Ovetjkin om smeknamnet.

– Han är mitt fan.

Washington Capitals vann NHL säsongen 17/18 och under det tranditionsenliga besöket för NHL-mästarna i Vita Huset så deklarerade president Donald Trump att hans dotter Ivanka var ett stort fan av mästarlaget Washington Capitals stjärna Alexander Ovetjkin.

Presenterades som Alexander den store

President Trumps komplimanger till Ovetjkin slutade inte där. När presidenten skulle presentera mästarlaget fick Ovetjkin smeknamnet ”Alexander den store”.

Alexander Ovetjkin intervjuades i dagarna i ryska sport24 i samband med en ungdomsturnering som stjärnforwarden anordnar i hemlandet. Väl där fick Washingtonstjärnan svara på vad han tyckte om smeknamnet.

– Det var mina fans som kom på det där smeknamnet. Vilket betyder att han är mitt fan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.