Alexander Ovetjkin sköt säsongens första hattrick mot Florida. Foto: TT

Ovetjkin sänkte Florida med säsongens första hattrick

Uppdaterad
Publicerad

36-årige Alexander Ovetjkin håller stilen.

I matchen mot Flordia gjorde den ryske stjärnan säsongens första hattrick när hans Washington vann med 4-3.

– Om jag får chansen att skjuta så skjuter jag. Om jag har en möjlighet att passa så gör jag det. Det är ganska enkelt, säger han efter matchen.

NHL-nattens hetaste spelare var rysk. Alexander Ovetjkin stod för tre fullträffar när Washington besegrade Florida med 4–3.

Det var hans första hattrick för säsongen, och hans 28:e hattrick i NHL-karriären, och kom dagar efter det att han stått för tre målgivande passningar mot Montreal.

Ovetjkin såg till att Washington vände på matchen i den andra perioden, efter ledning för Florida med 1-0 efter den första. Ovetjkin stod för både 2-1 och 3-1 och satte Washington i förarsätet inför slutperioden. Noterbart är att han utgick ur matchen under några minuter i den första perioden efter att ha träffats av ett skott i ansiktet.

Men han var inte klar där. Fyra minuter in i tredje perioden sköt han 4-2 för Capitals, när han gjorde sitt 18:e mål för säsongen. Florida närmade sig till 4-3, men Washington och Ovetjkin kunde hålla undan till seger. 

Flera svenska spelare noterades i poängprotokollet i nattens övriga tolv matcher.

Gustav Nyquist och Adam Boqvist såg med varsitt viktigt mål till att Columbus kunde ta sin tredje raka seger i NHL-ishockeyn via 4–2 hemma mot Vancouver. Nyquist slog till i första perioden, när han i numerärt underläge bröt en passning vid egen blålinje och kontrade in 1–0. Vancouver kvitterade innan Boqvist från snäv vinkel åter gav sitt lag ledningen.

Trots ännu en kvittering kunde Columbus i slutperioden punktera matchen med två mål.

Två poäng av Rakell

Även i Anaheim blev det två svenska målskyttar. Hemmalaget vann med klara 4–0 mot Ottawa.

I slutet för första perioden fick Rickard Rakell pucken bakom Ottawamålet och hittade Isac Lundeström som fick in pucken i mål bakom Anton Forsberg. Rakell var sedan den som avslutade målskyttet i matchen när han prickade in 4–0 i mitten av slutperioden.

Anaheim bröt därmed tre en matcher lång förlustsvit medan Ottawa, som under hösten varit svår coviddrabbat, nu har fyra raka förluster.

I Nashville gjorde Andreas Johnson New Jerseys första mål, men det målet kom för sent. Svenskens nätträff innebar en reducering till 1–3 i början av tredje perioden och till slut vann Nashville med 4–2.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

4 - 3

Florida Panthers logo

Florida Panthers

0-1, 3-1, 1-1
Capital One Arena, Washington
Publik: 18573

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.