Jonathan Dahlén och Andreas Johnsson. Foto: Bildbyrån

Passningen till Dahlén: ”Hur gammal är du?”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två säsonger i AHL har Andreas Johnsson nu fått sitt stora genombrott i NHL i år.

24-åringen menar att tålamod är den stora nyckeln till framgång och han anser allt för många unga spelare saknar just det.

– Det är många andra som jag ser, som begär trader istället. Som Jonathan Dahlén exempelvis, jag menar ”hur gammal är du?”, 19-20 år och ska kräva speltid, säger Johnsson till Norran.

Andreas Johnsson gjorde i natt sitt 18:e och 19:e den här säsongen när Toronto Maple Leafs besegrade Edmonton Oilers med 6-2.

24-åringen åkte över till Toronto från Frölunda 2016, men fick inleda sin sejour i klubben med att spela AHL-hockey. Han blev kvar i farmarligan hela säsongen och året efter var det samma visa, förutom att han fick nio matcher i NHL fram mot våren.

Det här året har han varit gjuten i Maple Leafs och svarat för 36 poäng på 56 matcher.

”Har inte haft bråttom”

Han anser att tålamod har varit hans recept för att lyckas.

– Jag har inte haft bråttom direkt. Man måste ju förtjäna sin plats där man är och jag gjorde inte det från början. Så jag har krigat på för att förtjänad det, säger han till tidningen Norran och fortsätter.

– Det är många andra som jag ser, som begär trader istället. Som Jonathan Dahlén exempelvis, jag menar ”hur gammal är du?”, 19-20 år och ska kräva speltid. När du är 30 år och har spelat i ligan i tio år, då har du gjort en del grejer, då kan du kräva speltid.

21-årige Dahlén blev i måndags trejdad från Vancouver till San Jose Sharks, efter att ha spenderat tiden i Canucks-organisation i deras farmarlag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.