Patric Hörnqvist gjorde sin första match för säsongen och hann med både ett mål och en assist. Foto: TT Nyhetsbyrån

Patric Hörnqvist målskytt direkt efter skadan

Patric Hörnqvist är tillbaka från skadan. Han gjorde ett mål och noterades för en assist när hans Pittsburgh besegrade Washington där Christian Djoos gjorde en lyckad NHL-debut.

– Det var skönt att ta en vinst och kul att vara tillbaka där ute, säger Hörnqvist till AP.

Matchen slutade 3–2 till Pittsburgh, sedan bortalaget gjort tre mål i numerärt överläge.

Hörnqvist, som spelade sin första match efter det att han opererat högerhanden, passade fram till Kris Letang som inledde matchens målskytte i numerärt överläge i den första perioden.

Hörnqvist drygade sedan själv på lagets ledning i mitten av den andra perioden. Det var trångt framför mål när laget ännu en gång spelade i numerärt överläge och Hörnqvist petade in pucken bakom Braden Holtby i Washington-målet.

– Det är där jag brukar hamna. Det är där jag gör mina poäng, jag trivs där.

Hörnqvists utsågs till en av matchens bästa spelare.

tweet

Djoos debutsuccé: ”Det var inte planerat”

Washingtons nye svensk Christian Djoos klev sedan fram och reducerade, snyggt framspelad av dansken Lars Eller. Han sköt ett långt hårt skott som Matt Murray inte lyckades stoppa.

Djoos, som även han utsågs till en av matchens bästa spelare, var inte färdig där. Han noterades även för en assist när Aleksandr Ovetjkin, som leder skytteligan med åtta mål, satte 2–3-målet i sista perioden.

– Första matchen i NHL. Så gör man ett mål och en assist. Det jag inte planerat, jag skulle bara spela en noggrann och strukturerad match, säger Christian Djoos.

Brynäsprodukten Djoos gjorde 58 poäng på 66 matcher i AHL förra säsongen.

Fakta: Far och son i NHL

När Christian Djoos debuterade för Washington så blev familjen Djoos den åttonde svenska familjen där både far (Pär Djoos) och son spelat NHL-ishockey.