Patrik Berglund. Foto: TT

Patrik Berglund laddar för Djurgårdsdebut

Uppdaterad
Publicerad

Först åkte han på en ryggskada, sedan på halsfluss.

Till helgens CHL-premiär ser det äntligen ut som Djurgårdens stjärnvärvning Patrik Berglund kan debutera för sin nya klubb.

– Det är viktigt att få i gång honom, säger tränaren Robert Ohlsson.

Berglund tränade på is med laget på tisdagen efter skada och sjukdom.

– Han fick inga dåliga reaktioner på det och fortsätter det bra så kommer han att spela på fredag och söndag. Det är tanken, bekräftar Ohlsson i samband med en pressträff inför veckans premiär i Champions Hockey League.

Djurgårdens premiär är mot polska Tychy på bortaplan på fredag och sedan väntar ytterligare en bortamatch mot Vienna Capitals på söndag.

Efterlängtat

Berglund har varit borta sedan i slutet av juli och missat samtliga fyra träningsmatcher hittills. Så det är en efterlängtad debut Berglund gör.

– Ja, verkligen, både för Patriks egen och vår skull. En yrkesman vill ju alltid utöva sitt yrke, och för vår del är det viktigt att få i gång honom. Jag förväntar mig inga stordåd till helgen, men att han ska få lite matcher och kunna fokusera på sitt spel, säger Robert Ohlsson.

Den 31-årige landslagsforwarden är SHL:s hetaste nyförvärv inför säsongen. Efter drygt tio säsonger i NHL bröt han sitt kontrakt med Buffalo i vintras och flyttade hem till Sverige för att hitta tillbaka till glädjen. Han har inte spelat några matcher under 2019.

”En bra kedja”

Berglund kommer till en början att spela i en kedja med lagkaptenen Jacob Josefson och Niclas Bergfors.

– En bra kedja som har de flesta ingredienser. Sedan kommer Patrik säkert att behöva lite träningar och istimmar innan vi får de se det bästa av honom, säger Ohlsson.

Ett annat positivt besked för Djurgården är att långtidsskadade Henrik Eriksson är friskförklarad drygt en månad snabbare än beräknat och är redo för comeback.

Totalt fyra omgångar i CHL spelas detta och nästa veckoslut innan SHL-premiären den 14 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.