Foto: TT

Lundqvist nedstämd efter ny förlust: ”Trött på sig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist och hans New York Rangers har det tufft just nu.

42 räddningar till trots tvingades svenskmålvakten konstatera att det blev ny förlust i natt mot Pittsburgh – denna gång med 2-5.

Carl Hagelin gjorde mål och assist och var matchens bästa spelare.

Nattens förlust var tredje raka för Rangers. Patric Hörnqvist inledde målskyttet omgående i matchen, på assist från Carl Hagelin men New York gick in i andra perioden i 2-1-ledning.

I andra och tredje perioden gick dock Pittsburg ifrån och Carl Hagelin kunde fastställa slutresultatet 5-2 i tom kasse i slutet av matchen. Han utsågs därefter till matchens bästa spelare.

Lundqvist gjorde vad han kunde för sitt Rangers, räddade 42 skott, men var nedstämd över hur det ser ut för hans lag.

– Det är inte bara några matcher för mig. De senaste månaderna har vår nivå inte varit hög nog. Man blir nästan trött på sig själv när man sitter här och försöker komma på saker att säga. Nu måste vi gå ut och prestera, säger svensken till Rangers twitterkonto.

– Vi måste komma samman och börja spela vår bästa hockey om vi ska ha någon chans på slutspel.

Rangers står på 49 poäng efter 44 spelade matcher.

– Det är ingen idé att kolla omkring sig och förvänta mer av andra. Man måste börja med sig själv. Det är vad jag ska göra, och det är vad jag hoppas att 20 andra grabbar ska göra. Försöka spela bättre. Vi gör ungefär två mål per match så vi måste begränsa antalet misstag vi gör för att hålla oss kvar i matcher. Det är ett faktum, och något vissa måste inse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.