Dråpligt för svenskmålvakten när Silfverberg avgjorde

Uppdaterad
Publicerad

Sju raka förlustmatcher, sedan fick Anaheim och framför allt Jakob Silfverberg nog. Hans enda mål i matchen, när Vancouvers svenska målvakt Jacob Markström var utan klubba, räckte för att vinna med 1-0.

– En otroligt viktig seger för oss, säger Silfverberg till SVT Sport.

Jacob Markström hade precis stått för en kanonräddning på ett friläge från Jakob Silfverberg när hans lagkamrat Bo Horvat körde in i honom så att han tappade klubban. Då passade Silfverberg på – och den här gången lyckades Markström inte rädda. Målet blev också matchens enda.

För i mål briljerade debutanten Kevin Boyle som räddade 35 skott och höll nollan.

– Vår målvakt som kommer in och gör sin första start i karriären och gör en otroligt bra match, jag vet inte hur många viktiga räddningar han hade för oss. Det var ett tag sedan vi vann, en otroligt viktig seger för oss, säger Silfverberg.

För Elias Pettersson gick det för en gång skulle lite sämre. För första gången på fyra matcher fick stjärnrookien lämna isen utan att gör poäng.

Se höjdpunkter från matchen här:

Crosby vann stjärnmötet

Pittsburgh mot Edmonton. Sidney Crosby mot Connor McDavid. Det brukar sluta på ett sätt – med vinst för den äldre mästaren Sidney Crosby – så också i natt. Crosbys Pittsburgh vann med 3-1 där Edmontonsvensken Oscar Klefbom fick med sig en passningspoäng.

Pittsburgh besegrade Edmonton på hemmaplan i NHL-ishockeyn med 3–1.

– Det är en stor utmaning att möta honom (McDavid). Han är svår att försvara sig mot, säger Sidney Crosby till NHL.com.

Men det var bortalaget som tog ledningen i första perioden genom Leon Draisaitl, där Oscar Klefbom var inblandad i förarbetet och noterades för en assist, hans trettonde för säsongen.

Men sedan höll Matt Murray i Pittsburghmålet tätt, och räddade totalt 38 skott under matchen. Ett av skotten var dessutom en straff av Connor McDavid.

– Vi hade många chanser att få matchen till oavgjort. Jag får ta på mig ett par stycken, men bra av dem. De hade en fyraminutersperiod där de gjorde två mål och höll ut, det är så klart frustrerande, säger Connor McDavid.

Viktig seger för Pittsburgh

Segern innebär viktiga poäng för Pittsburgh, som ligger på en wildcardplats för att nå slutspel. Men platsen är långt ifrån säkrad och laget jagas närmast av Carolina och Buffalo.

Den innebär också att mötet mellan den stora stjärnan Sidney Crosby och hans arvinge Connor McDavid för sjätte gången på sex matcher slutade med Crosbyvinst.

Poängmässigt blev det dock 1-1 mellan stjärnorna. De båda stod för en assist var.

Edmonton ligger placeringsmässigt en bit från slutspelsstrecket, men det saknas bara sex poäng i den jämnare västra konferensen.

NHL

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

1 - 0

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

1-0, 0-0, 0-0
Honda Center, Anaheim, CA
Publik: 17174

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.