Jetsstjärnan Patrik Laine är oroad för formen inför NHL-uppstarten Foto: TT Nyhetsbyrån

Poängkungen om återkomsten: ”Mitt spel kommer se förfärligt ut”

Uppdaterad
Publicerad

Den finske poängmaskinen Patrik Laine är orolig inför NHL-uppstarten. Jets-forwarden, som var på väg mot en kanonsäsong, har inte stått på ett par skridskor på två månader.

– Mitt spel kommer se förfärligt ut. Jag har alltid svårt att komma tillbaka efter en lång period utan att stå på skridskor, säger Laine till NHL.com

I går kom nyheten om att spelarfacket i NHL kommit överens om att fortsätta arbetet med en slutspelsserie med 24 lag för att avsluta ligan. En som tar emot nyheterna med glädje är den finske skarpskytten Patrik Laine.

– Jag vill bara spela och jag kan göra det i vilket format de än bestämmer, säger 22-åringen till NHL.com.

Men det är inte utan oro som Laine återgår till spel. Efter att inte ha stått på is på över två månader så misstänker forwarden rostproblem.

– Mitt spel kommer se förfärligt ut. Jag har alltid svårt att komma tillbaka efter en lång period utan att stå på skridskor, säger Laine.

 Winnipeg Jets-stjärnan har tillbringat hockeyuppehållet i Finland och var innan coronan påväg mot en kanonsäsong i NHL. Efter 50 poäng i grundserien förra året (30 mål, 20 assist) har Laine steppat upp sin assistskörd denna säsong och efter bara 68 matcher skramlat ihop 63 poäng (28 mål, 35 assist).

– Jag tog stora steg i år, framförallt i mitt ”all around”-spel. Det är första gången i karriären jag hade fler assist än mål, säger Laine.

KLIPP: Calgarys Backlund om en NHL-omstart: ”Klart jag är sugen” (23 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.