David Ullström grinade illa efter smällen mot Linköping i måndags. Foto: TT Nyhetsbyrån

Positivt besked från HV-centern

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästarlaget HV71 är på fallrepet i hockeyslutspelet – men här är ett positivt besked inför måstematchen mot Linköping: Centern David Ullström är spelklar, trots att han fick lämna det första mötet med våldsamma smärtor.

– Det var en vanlig grej som hände, men det tog illa och träffade en nerv. Det domnade lite i benet och sen tog det 30 till 40 minuter innan jag kunde stödja på benet, säger han till Jönköpings-Posten.

Ullström, som vilade från tisdagens träning, åkte på en slashing mot ena benet i slutsekunderna av förlustmatchen mot Linköping, 1–3. Han blev liggande på isen i våldsamma smärtor och fick sedan hjälpas till omklädningsrummet.

Skadade målvakten Linus Söderström tränade på tisdagen, men varken han själv eller tränarstaben vill kommentera statusen, skriver jnytt.se.

HV71 måste vinna onsdagens returmöte på bortaplan för att få till en tredje och avgörande åttondelsfinal. Annars är säsongen över fjolårets mästarlag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.