Frölunda är regerande CHL-mästare. Foto: Bildbyrån

Powerplay gav Frölunda segern

Uppdaterad
Publicerad

Powerplay var melodin när Frölunda tog hem första CHL-kvartsfinalen mot Linköping. Seger med 4-0 och tre fullträffar i numerärt överläge gav ett skönt utgångläge inför returen om en vecka.

Efter en mållös första perioden brakade det loss i andra.

Perioden började i spel fyra mot fyra, men det dröjde inte länge innan Linköpings stjärna Broc Little drog på sig en utvisning som gav Frölunda spel med en man mer på plan.

Champions Hockey League

Då klev Johan Sundström, som är tillbaka efter både skada och långdragen magsjuka, fram. Joel Lundqvist passade fram till Sundström som bröt in rakt på första stolpen och la den mellan skydden på målvakten Jacob Johansssson.

Ytterligare två mål i powerplay

2-0 kom efter misstag av Linköping. Simon Hjalmarsson plockade upp pucken från en felriktad pass av Vilmos Gallo och satte pucken i bortre krysset.

Med 25 sekunder kvar av andra perioden glänste Frölunda återigen i powerplay. 3-0 av Victor Olofsson genom ett hårt skott via stolpen.

Och även 4-0 kom i numerärt överläge. JVM-aktuelle Carl Grundström till Robin Figren som pricksköt in pucken i mål.

Returen spelas i Linköping om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet