VM i Danmark blir ”Puddings” sista. Foto: Bildbyrån.

”Pudding” slutar i Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Anders ”Pudding” Weiderstål slutar som materialare i Tre Kronor. ”Pudding” har jobbat för det svenska landslaget i 35 år men väljer nu att gå i pension.

På söndag firar han 1000 landskamper med Tre Kronor, men efter nästa säsong blir det inte fler för Anders ”Pudding” Weiderstål som då fyller 65.

– Jag tycker det att det räcker att jobba, man jobbar mer än heltid. Vid OS och World Cup-år är man ute och reser cirka 100 dagar. Man lägger ned otroligt mycket tid och det är otroligt roligt, säger ikonen till Hockeysverige.

Ishockey-VM

Och om glädje räckte för att hålla igång en karriär hade han fortsatt, men nu känner ”Pudding” att åldern tagit ut sin rätt.

– Skulle det komma någon trollfé och göra så att jag nu blir 30 igen, då skulle jag kunna göra 30 år till.

Men hålla sig borta från hockeyn helt, det är det inte tal om.

–  Jag finns gärna till hands om hockeyförbundet behöver mig för någonting. Annars får jag väl gå ned i Huddinge-hallen och sopa, tvätta och greja. Eller i Segeltorp. I någon form blir det, så att man får andas lite hockey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet