Rakell räds inte Tjeckiens buse: ”Har mött tuffare”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor och lagets stora stjärna Rickard Rakell möter imorgon Tjeckiens tuffaste NHL-back – då passar han på att skicka en känga.

– Det är inte världens bästa back vi möter. Jag har mött betydligt tuffare spelare än honom, säger Rakell om Philadelphias elaking Radko Gudas.

Efter segern mot Vitryssland väntar nu betydligt tuffare motstånd i form utav Tjeckien för Tre Kronor. Tuffare i dubbel bemärkelse. I Tjeckien spelar en av NHL:s tuffaste spelare – Radko Gudas.

Avstängningar, bråk och på gränsen till elakt spel är hans signum.

Ishockey-VM

– Det är säkert en spelare som kommer att matchas mot oss men vi kan hantera det, säger Mika Zibanejad.

Rickard Rakell skrattar till lite innan han svarar på frågan om Gudas.

– Nej, det finns tuffare spelare i NHL. Jag har mött betydligt tuffare.

Kedjan med Rakell, Zibanejad och Mattias Janmark gjorde succé i första matchen mot Vitryssland där samtliga tre gjorde mål satte hård press mot det vitryska målet. De var lagets bästa formation.

En rekordsnabb kemi där allt klaffat från dag ett.

– Våra roller är supertydliga. Sen pratar vi hela tiden med varandra.

Vem är det som tar ton?

– Jag inleder sen fyller alla på.

Janmark:

– Jag kan tycka att vi nästan pratade för mycket igår. Men det är bra också eftersom det var första matchen tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet