Emilia Ramboldt förlänger med Linköping. Foto: Bildbyrån

Ramboldt förlänger med LHC

Uppdaterad
Publicerad

Damkronornas och Linköpings lagkapten Emilia Ramboldt har förlängt sitt kontrakt med LHC i ytterligare ett år.

–Jag ser fram emot att fortsätta satsningen inför nästa år och ta tillbaka guldet till Linköping, säger Ramboldt till klubbens hemsida.

Den rutinerade landslagsbacken Emilia Ramboldt har i dag valt att förlänga sitt kontrakt med LHC ytterligare en säsong. 29-åringen går därmed in på sin sjätte säsong i LHC-tröjan.

– Det känns bra att jag har bestämt mig för nästa säsong, säger hon till klubbens hemsida.

Damkronorna

Ramboldt stod för 23 poäng i grundserien och är en av Linköpings nyckelspelare. Förutom sin framträdande roll hemma i klubblaget har hon även gjort över 200 landskamper och är därför en av Sveriges mest erfarna hockeyspelare.

– Emilia är en väldigt viktig spelare för oss. Hon är en ledare både på och utanför isen som alltid gör ett stort jobb för lagets bästa, säger sportchefen Kim Martin Hasson.

Förutom Ramboldts förlängning har klubben även gjort klart med två nyförvärv: 16-åriga Linnea Johansson från HV71 samt Troja/Ljungby och Malou Berggren från Skellefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet