Alexandar Georgiev räddade 38 skott i segermatchen. Foto: TT

Rangers målvakt stekhet – andra nollan på en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvists målvaktskollega Alexandar Georgiev är omutlig för tillfället.

I 5-0-segern mot Las Vegas höll ryssen nollan för andra gången på en vecka.

– Jag vet inte om något särskilt förändrats i mitt spel, jag har gjort några små korrigeringar här och där men mest rensat tankarna och sett till att bara fokusera, säger New York Rangers-målvakten.

Trots att Henrik Lundqvist varit stabil de senaste månaderna har han suttit på bänken. Anledningen? Målvaktskollegan Alexandar Georgiev – som just nu är i strålande form.

Mot Las Vegas i natt var det ryssen som såg till att gästerna fortfarande hade 0-0 efter matchens första tio minuter. Hemmalaget öste nämligen på offensivt och stormade fram gång på gång för ett ledningmål.

Totalt räddade Georgiev 38 skott – och höll sin andra nolla på en vecka.

– Jag vet inte om något särskilt förändrats i mitt spel, jag har gjort några små korrigeringar här och där men mest rensat tankarna och sett till att vara fokuserad, säger Alexandar Georgiev till media efter matchen.

Efter Vegas pigga inledning kunde New York Rangers äta sig in i matchen. Trots ett stundtals jämnt spel var gästerna ruskigt effektiva och vann till slut med hela 5-0. Efteråt hyllade målvaktshjälten atmosfären i hallen.

– Jag gillar att vara i den här hallen, det är som att spela match på en nattklubb, säger han.

Jesper Fast gjorde 4-0-målet i den andra perioden och i den sista perioden fastställde Mika Zibanejad slutresultatet till 5-0.Det var svenskarnas fjärde respektive sjunde mål för säsongen.

NHL

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

0 - 5

New York Rangers logo

New York Rangers

0-2, 0-2, 0-1
T-Mobile Arena, Paradise, NV
Publik: 18236

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.