Rasmus Dahlin i Buffalo-tröjan Foto: TT Nyhetsbyrån

Fyra svenskpoäng i Buffalos 9–2-kross

Uppdaterad
Publicerad

Draftettan Rasmus Dahlin har lyft Buffalo från botten till övre halvan. Nattens 9–2-kross över Ottawa signalerar att Sabres lagbygge besitter stor potential. Dahlins rutinerade landsman Patrik Berglund bidrog med tre poäng.

18-årige Dahlin noterade en assist vid Jason Pominvilles 6–1 halvvägs in i överkörningen. Men i samma byte fick ynglingen ett skott på foten som gjorde att han avbröt matchen.

– Fast det verkar inte vara så allvarligt. Han åker med till New York och jag tror att han spelar mot Rangers på söndag kväll, säger Buffalos coach Phil Housley på presskonferensen.

Patrik Berglund stod för ett mål och två assist i 9–2-segern – Buffalos största sedan 2008 då Atlanta slogs tillbaka med 10–1. Sabres gotlänning Johan Larsson fick med sig en passningspoäng.

Burväktaren Linus Ullmark landade på 93,1 i räddningsprocent när han släppte in två mål på 29 skott hemma i Keybank Center.

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

9 - 2

Ottawa Senators logo

Ottawa Senators

3-0, 4-1, 2-1
KeyBank Center, Buffalo, NY
Publik: 17881

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.