Rickard Rakell, arkivbild. Foto: Bildbyrån

Rastlös Rakell längtar efter VM-premiär

Uppdaterad
Publicerad

Han spelar inte tv-spel och säger att han har sett alla serier som går att se.

Karantänslivet i Riga kan vara en plåga.

Nu längtar guldhjälten från 2018, Rickard Rakell, efter att släppas ut från hotellrummet och spela VM-premiär.

– Det ska bli så jäkla roligt att spela, säger NHL-stjärnan till SVT Sport.

Rickard Rakell gillar att röra på sig. Så det här med att sitta i en hotellbubbla passar inte honom.

– Det har varit lite tufft. Men det är någonting som alla här går igenom. Jag vet att några spelar tv-spel och det är det enda som jag inte gör. Jag gjorde ett försök under säsongen och skaffade en gaminglaptop, men det var inte roligt när man hela tiden var sämst, skrattar han.

Under coronapandemin har Rakell fått tid att utforska nya intressen. Han och sambon har skaffat sommarboende i Skellefteå där det har spenderats mycket ledig tid.

– Där finns det så mycket nytt att testa för mig som är stockholmare. Jag har lärt mig flugfiska, även om jag inte är så bra på det. Har satt några krokar i nacken, men det är bara att fortsätta. Jag har gjort allt från att sätta upp häck, sått gräs och byggt trall. Men jag är verkligen inget proffs.

”Har varit så jäkla tråkigt att spela matcher som inte betyder något”

De tre senaste säsongerna har hans Anaheim Ducks missat slutspel. Rakell har därför spelat många betydelselösa matcher under sluttampen av den här säsongen. Det, i kombination med rastlösheten på hotellrummet, har gjort att längtan efter VM-premiären är stor.

– Man längtar verkligen till träningarna när man får vara med laget och spela hockey. Det har varit så jäkla tråkigt att spela matcher som inte betyder något, så därför är det kul att komma hit där varje match betyder någonting.

Rakell är assisterande kapten i årets VM-lag och ser fram emot att få ta ansvar när det gäller.

– Jag vill vara den som är på isen när vi ligger under om vi ska göra mål eller om det är övertid och det handlar om att vinna eller förlora. Det är det som driver mig. Jag älskar det.

KLIPP: Viktor Fasth: ”Jag trodde att jag hade gjort mitt sista VM”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.