Anton Strålman i Tampa-tröjan. Foto: Bildbyrån

Norberg: ”Rätt säker på att Strålman kommer spela i HV71”

Uppdaterad
Publicerad

Kent ”Nubben” Norberg har inte gett upp drömmen om Anton Strålman i HV71.

– Jag är rätt säker på att Anton kommer att spela i HV. Men om det blir i år eller nästa år får vi se, säger HV71:s sportchef till SVT Sport.

Efter totalt 22 år i Timrås tjänst så tackade Kent ”Nubben” Norberg för sig i våras och flyttade till SHL-nykomlingen HV71. Där har han försökt bygga ett slagkraftigt lag till årets säsong.

En av pusselbitarna som Norberg varit öppen med att han vill ha in är NHL-veteranen Anton Strålman. Den 36-årige backen är numera kontraktslös.

– Vi var väldigt nära att hitta en lösning på det, men av olika anledningar fick vi inte ihop det sista och det är inte att Anton inte vill spela här. Det finns skattemässiga skäl och lite annat att ta hänsyn till, säger Norberg.

Hoppas på ytterligare en back

– Det är tveksamt om han kommer i år, men hoppet är det sista som överger mig. Jag är rätt säker på att Anton kommer att spela i HV71. Om det blir i år eller nästa år får vi se.

SHL har premiär den 17 september och allra helst hade Norberg velat få in ytterligare en back innan dess.

– Tyvärr har jag gått bom på några. I övrigt tycker jag att truppen ser bra ut. Spets framåt finns, en bra målvaktssida finns och nu ska en back in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.