Renberg: ”Det helt oacceptabelt.” Foto: Bildbyrån

Renberg fördömer Nygrens beteende

Uppdaterad
Publicerad

Färjestadskaptenen Magnus Nygren är djupt ångerfull efter helgens uppmärksammade händelser. Ett helt oacceptabelt beteende enligt SVT Sports expert Mikael Renberg – som nu vill att SHL gör mer.

– Ligan måste jobba mer med hur man beter sig. Detta är helt oacceptabelt och dåligt för honom, klubben och hockeyn i stort, säger Renberg.

Det var i helgen som Magnus Nygren efter en lagfest kallade en person för rasistiska glåpord och därefter utbröt ett slagsmål.

– Jag är djupt ångerfull, jag vill be om ursäkt, till alla som tagit sig illa vid. Jag tar ansvar för vad jag gjort och hoppas att andra tar ansvar för vad de gör. Vad jag gjort är inte okej, jag önskar att jag hade det ogjort, säger Nygren i video på Färjestads hemsida.

SVT Sports expert Mikael Renberg fördömer Nygrens beteende.

– Det är jättetråkigt när något sådant här händer. Det är helt oacceptabelt. Han är rutinerad och idrottare på den här nivån är ju offentliga och representerar sitt lag jämt, säger Mikael Renberg.

”Ishockeyvärlden kan göra mer”

Renberg menar att SHL-klubbarna behöver fler genomgångar om vad man får göra och vad som inte är okej. Ligan måste jobba mer med hur spelare och klubbar beter sig.

– Vi har sett det tidigare både bland spelare och ledare och här kan ishockeyvärlden göra mer. Jag kommer ihåg att vi i NHL hade genomgångar med laget, säger Renberg.

Till klubbens hemsida säger Nygren att han är ett djupt ångerfull och menar att han inte klarat av att göra rätt ordval.

– Det är bra att han ber om ursäkt, men man hade ju velat att han inte sagt något sådant alls, det är helt fel och oacceptabelt.

Förbundet samlar information

Enligt Radiosporten kommer ishockeyförbundet att kontakta Färjestad och Nygren under måndagen för att få mer information om händelsen. 

– Det är aldrig ok att uttrycka sig rasistiskt. Men jag vill söka mer information och prata med alla berörda, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom till Radiosporten.

Han utesluter dock inte VM-spel för Nygren.

– Magnus har varit med på många turneringar under året. Nu får vi hantera det här ärendet genom att ta kontakt med berörda. Vi får börja med ett samtal och utifrån det gå vidare, säger Östblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.