Renberg: ”Skellefteå vinner guld”

Uppdaterad
Publicerad

Om mindre än två veckor startar SHL igen. Lördag den 16 september är det nedsläpp i den första omgången och SVT Sports expert, Mikael Renberg tror att Skellefteå blir svenska mästare till slut.

– Blir dem heta i slutspelet och deras toppspelare levererar blir dem riktigt farliga, säger Renberg.

Hockeysäsongen närmar sig med stormsteg och om mindre än två veckor är det premiär. SVT Sports expert, Mikael Renberg, har höga förväntningar på årets säsongen.

– Jag hoppas det blir en bra tajt och intressant grundserie, förra året var sådär men slutspelet var väldigt bra. Hv71 spelade väldigt bra hockey och vann därför guldet, säger han.

”Frölunda, Växjö och HV kommer vara topplag”

På dagens upptaktsträff fick SHL-tränarna välja sin favorit till guldet. Frölunda fick flest, fem stycken, röster. Renberg tycker det finns många lag som kommer vara med och slåss i toppen av tabellen.

– Det är svårt att säga men Frölunda, Växjö och HV kommer vara med där uppe. Sen vill jag varna för fjolårsfinalisten Brynäs och Skellefteå också som har två förstalinor i toppklass i SHL, de har en bra chans i ett slutspel.

”Skellefteå är lite av en outsider”

När Renberg ska tippa vem han tror vinner SM-guldet blir det just Skellefteå som han tror får fira guld i vår.

– Jag tippar på Skellefteå, blir de heta i slutspel och deras toppspelare levererar blir de riktiga farliga. De är lite av en outsider som inte så många tror på kanske, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.