Erik Karlsson och Mikael Renberg. Foto: Bildbyrån

Mikael Renberg: ”Tror ändå han ser fram emot flytten”

Publicerad

Det var en ledsen Erik Karlsson som berättade om flytten från Ottawa till San José. Men SVT:s expert Mikael Renberg tror samtidigt att Karlsson ser fram emot klubb-bytet.
– Nu kommer han kommer han till ett lag som har chans att vinna Stanley Cup, säger Renberg.

Efter nio år i klubben lämnar Erik Karlsson Ottawa, något han känslosamt berättade om på en presskonferens i går kväll svensk tid.

SVT:s expert Mikael Renberg förstår att flytten är känslofylld för 28-åringen, men tror att den är till det bättre.

– Det är säkert väldigt emotionellt att lämna en klubb och en stad där man varit så länge. Han har ju varit en superstjärna i många år. Samtidigt tror jag att han ser fram emot den här flytten, han kommer till ett lag som har chans att vinna Stanley Cup och det är ju ändå därför man spelar i NHL, säger Renberg.

Även expert Jonas Andersson menar att Karlsson byter upp sig, men tror inte att stjärnbacken tagit beslutet själv.

– Ju större stjärna, desto mer har man att säga till om. Men jag tvivlar på att han har kunnat bestämma det själv. Det är Ottawa som har drivit det här, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer