Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Renberg tror på Nashville: ”Har en jättechans”

Uppdaterad
Publicerad

I natt inleds Stanley Cup och SVT Sports ishockeyexpert Mikael Renberg tror att Vegas William Karlsson kan fortsätta göra mål – och att svensklaget Nashville går hela vägen i vår.

– De har en jättechans, säger han.

När världens bästa ishockeyliga i natt går in i slutspelstider efter den 82 matcher långa grundserien gör sig massor av svenskar sig redo att jaga titeln.

– Jag har sagt Nashville tidigare och det gör jag fortfarande. De såg väldigt bra ut i fjol och har ungefär samma lag nu, men efter finalförlusten förra året har de skaffat sig erfarenheten som krävs, svarar Mikael Renberg på frågan om vilket lag som är hans favorit att vinna.

Pittsburgh kan ta tredje raka titeln

Pittburgh vann finalserien mot Predators i fjol och har nu två raka Stanley Cup-segrar. Det innebär att klubben med fixstjärnan Sidney Crosby i spetsen har möjlighet att bli det första laget på 35 år att vinna tre år i rad. Senaste klubben att lyckas var New York Islanders vann fyra raka titlar mellan 1980 och 1983.

– Det är inte omöjligt men frågan är om de är tillräckligt motiverade. Det är lätt att inte ge de där sista procenten och bli lite bekväm, jag tror inte de är lika hungriga som till exempel Nashville, säger Renberg.

Nya NHL-laget Vegas Golden Knights har stått för en otrolig säsong, hur långt kan de gå?

– De är svårbedömda. De kan absolut slå ut Los Angeles Kings i första omgången men jag tror inte de går hela vägen. Vegas har verkligen överraskat med ett eget spel och fin ishockey, nya lag brukar spela fegare och mest försvara sig.

Och 43-målsskytten William Karlsson, kommer han fortsätta leverera?

–  Han har haft en kanonsäsong och absolut kan han producera med det enorma självförtroendet han har nu. Men det behövs lite mer i slutspelet då allt blir lite tuffare.

SVT träffade William Karlsson inför Stanley Cup:

”Månadens match” i SVT

SVT Sport sänder match 2 mellan Nashville Predators och Colorado Avalanche på lördag kl  21.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.