Renbergs råd till Grönborg: ”Övertala Jocke Lindström”

Uppdaterad
Publicerad
Sweden Hockey Games stundar för Tre Kronor. En som saknas är Skellefteås Joakim Lindström – SHL:s bäste spelare. I alla fall om man får tro SVT Sports expert Mikael Renberg.

Skellefteå AIK:s Joakim Lindström toppar för närvarande SHL:s poängliga med 41 poäng på lika många matcher. Men trots det vill anfallaren inte vara med i Tre Kronor, varken nu eller i vårens VM. Lindström bekräftar för SVT Sport att det är färdigspelat.

”Satsar på klubblaget nu”

– Jag sa att jag satsar på klubblaget nu. Och jag kommer inte att ändra mig i framtiden. Det står klart för mig, säger Lindström.

Ringde du upp dem?

– De tog kontakt med mig, jag hade sagt något i någon tidning om att jag var klar med landslaget.

Vad sade Garpenlöv (assisterande coach)?

– De respekterade mitt beslut. Det finns inga hard feelings mellan oss.

Väljer bort VM

Vad säger du om VM, skulle det kunna bli aktuellt med spel där för dig om Grönborg hör av sig?

– Nej. Jag har valt det här och kommer stå fast vid det. Det är egentligen allt jag har att säga om det.

När kom du fram till beslutet?

– Efter förra året när vi hade spelat klart där borta (i KHL, vår anm.) och blev utslagna i konferensfinalen med St Petersburg.

En som inte vill acceptera Joakim Lindströms nej är SVT Sports expert Mikael Renberg. Han tycker att Tre Kronor, med förbundskapten Rikard Grönborg i spetsen, ska lyfta luren och göra allt för att få med Lindström i Tre Kronor. Inte minst för att tillföra rutin i vårens VM.

– Jocke håller väldigt väldigt hög klass och är SHL:s bäste spelare, jag vill se honom i landslaget, säger Renberg.

Tre Kronor har inte gett upp

När Tre Kronors assisterande förbundskapten, Johan Garpenlöv, gästade SVT Sports studio under CHL-finalen, fick han besvara Renbergs önskemål om att se Lindström i landslaget.

– Vi vill verkligen ha med honom. Men samtidigt kan vi inte tvinga spelare att spela i Tre Kronor. Han har tills vidare valt att inte vara med i Tre Kronor, och det måste vi acceptera.

Kommer ni ringa upp honom igen inför VM?

– Vi kommer försöka så mycket som det går.

Tre Kronor har en orutinerad trupp i Sweden Hockey Games, tre debutanter och endast sju av 24 spelare med erfarenhet från VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer