William Nylander i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån.

Revanschsugen Nylander: ”Bara att ta nya tag”

Uppdaterad
Publicerad

Det är en revanschsugen Nylander som kommer till VM efter en säsong som inte riktigt gått som han önskat.

Efter utdragna kontraktsförhandlingar började inte Nylander spela NHL-hockey förrän december (NHL startar i början av oktober).

– Det har varit en konstig säsong överlag. Jag kom dit sent efter att ha fått träna själv i några månader, och sedan komma in och spela. Det har varit en konstig säsong, men nu är det bara ta nya tag inför VM, säger 23-årige Nylander, som spelar för Toronto Maple Leafs .

Nylander medger att den sena säsongstarten för honom var något som påverkade honom.

– Under tiden var det upp och ner. Sedan när man väl blev signad så var det skönt och börja spela igen. Men det tog tid att komma tillbaka till mitt spel under säsongen, det var det.

Nylander gjorde sju mål och totalt 27 poäng på 54 grundseriematcher för sitt Toronto. I slutspelet, där man blev utslagna av Boston Bruinst, så blev det ett mål och två assist på sju slutspelsmatcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.