Rhett Rakhshani är klar för Frölunda. Foto: Bildbyrån

Rhett Rakhshani klar för Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Visst kändes det Rhett Frölunda. Ja, ni fattar. Malmös storstjärna Rhett Rakhshani är klar för konkurrenten Frölunda.

– Vi vill vinna titlar, det är därför vi tagit hit honom, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Rhett Rakhshani tar sitt pick och pack och åker E6:an norrut. Från Malmö till Göteborg och från Redhawks till Indians. Lagen som också möttes i fjolårets kvartsfinal, ett möte Malmö gick vinnande ur.

Frölunda har under en period letat efter en toppcenter och efter en tids rykten är han klar.

– Jag har haft bra diskussioner med Fredrik och gillade det jag hörde. Precis som föreningen vill jag vinna titlar. Och så får jag en möjlighet att spela med min vän Ryan igen, säger Rhett Rakhshani till Frölundas hemsida.

Han menar att Frölunda var klubben han ville till – trots andra alternativ. Förra säsongen stod amerikanen för 37 poäng på 47 matcher förra säsongen och är en notorisk poängspelare.

– Det är mitt jobb att göra poäng, men jag har annat också. Jag vet att jag måste visa vad jag går för, men det passar och triggar mig.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström kommenterar värvningen så här.

– Vi vill vinna titlar, det är därför vi tagit hit honom. Rhett är en spetsspelare med sina styrkor i offensiven. Och han har visat att han kan leverera i slutspel. Han kommer att hjälpa oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.