Djurgårdens tränare Robert Ohlsson. Foto: Bildbyrån

Djurgårdstränaren försvarar Sylvegård: ”Det är jargong”

Uppdaterad
Publicerad

Malmös Marcus Sylvegård stängs av efter attacken mot Djurgården i går.Nu försvaras han av motståndarnas tränare Robert Ohlsson.– Jag tycker det har fått för stora proportioner. Jag tror inte att Marcus menade någonting ont, säger han till SVT Sport.

Malmös forward Marcus Sylvegård stängs av i två matcher för att, enligt disciplinnämndens dom, ha skrikit ”din jävla horunge” till en spelare i Djurgården.

Redhawks sportchef Patrik Sylvegård, tillika Marcus pappa, säger till SVT Sport att situationen började när en Djurgårdsspelare kallade 19-åringen för ”en långhårig bögjävel”.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson tycker att hela situationen har blivit onödigt förstorad.

”Det ska stanna där”

– Det som sägs på isen i stridens hetta ska stanna där, jag tycker inte att det är något som ska komma ut. Jag förstår att domaren reagerar och det är hans jobb, men jag tycker att det vore bäst för all sport om det som sägs på en plan stannar där, säger Ohlsson till SVT Sport.

Ingen av hans spelare har nämnt eller tagit upp situationen i efterhand.

– Idrotten är tuff, men oftast jäkligt ärlig. Fast ibland rinner det över genom att folk gruffar, brottas eller säger någonting. Då borde man få ett straff precis som det har blivit nu, men ingen av mina killar har reagerat eller sagt att de känt sig kränkta eller så. Absolut inte, säger han.

”En farlig väg att gå”

Djurgårdstränaren säger att han inte gillar att förolämpningar används, men att han förstår att det förekommer i stridens hetta.

– Jag känner inte Marcus Sylvegård, men tror inte att han menar någonting ont. Självklart ska man inte använda kränkande ord, men idrott på alla nivåer innehåller känslor. Ska man stänga av honom för det här måste man stänga av väldigt många personer på olika nivåer i olika sporter.

Tycker du att avstängningen är för hård?

– Jag vet inte. Om domaren säger att Marcus har sagt något är det ju så. Det finns ett reglemente att följa och domaren ska stävja fult spel och fula kommentarer. Men det är tufft. Skulle man lyssna in på alla ord som yttras under en hockeymatch skulle det bli väldigt många straff, säger Robert Ohlsson och fortsätter:

– Jag tycker inte att det är särskilt bra att allt som sägs på en plan tas upp såhär. Det är en farlig väg att gå, tycker jag. Det är jargong, man slänger käft ute på isen och det finns de som trash-talkar. Att få språket helt rent på en is blir nog svårt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.