Robin Kovacs gjorde två av Örebros mål. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Robin Kovacs dubbel för Örebro sänkte Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Inför kvällens match mot Växjö hade Robin Kovacs inte gjort ett enda mål den här säsongen.

När den var över hade han gjort två – och lett Örebro till seger mot Växjö.

– Man har väntat på det här, säger han.

Den tidigare New York Rangers-talangen Robin Kovacs, som lämnade Luleå för Örebro mitt under förra säsongen, har inte fått det att lossna under starten av denna SHL-säsong.

Men i kväll kom hans två första mål för säsongen, och han kunde titulera sig matchvinnare för sitt Örebro.

”Har väntat”

Först, 3.52 in i matchen, kom det första målet då han efter en fin passning av Mathias Bromé tvärs över anfallszonen slog till med ett direktskott i powerplay.

– Man har väntat på det här, skönt att det släpper, sade Kovacs till C More i periodpausen när han fick berätta om sitt första mål för säsongen.

– Det är otroligt bra spel från vår sida rakt igenom. Fantastiskt fin pass av Bromé och jag försöker bara nypa till. Skönt att den går in.

Sköt förbi skymd Fasth

Sedan, halvvägs in i slutperioden, kom hans andra fullträff för kvällen – som länge såg ut att bli matchavgörande. Rodrigo Abols vann tekningen till Lukas Pilö som tog med sig pucken längs höger sargkant. Denne släppte bak pucken till Kovacs som höll i, siktade och sedan snärtade iväg pucken förbi en skymd Viktor Fasth i Växjö-målet.

Växjö hade sedan en hel del puck och en viss press mot Örebro-målet, och kunde med en minut kvar av ordinarie speltid kvar att spela kvittera. I power play, och målvakten Viktor Fasth utplockad, fick Emil Pettersson pucken fri i ”slottet”, och sprätte upp  pucken i krysset.

Abols avgjorde

Men i förlängningen klev Robin Kovacs fram igen. Han passade pucken längs med blålinjen till Rodrigo Abols, som tog med sig den till tekningscirkeln och satte pucken i mål.

– Det känns riktigt bra att laget vann och att jag gjorde mål, säger Abols till C More.

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

4 - 3

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

1-2, 1-0, 1-1, 1-0
Behrn Arena, Örebro

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.