Robin Kovacs vinnare i debuten – två poäng mot gamla klubben

Han var Luleås bästa målgörare innan han tvingades bort i förtid till Örebro.

I dag mötte Robin Kovacs, 23, sin förra klubb i debuten för sin nya – där blev han vinnare direkt med två assistpoäng och seger i matchen.

– Jag var nervös inför matchen idag, säger han till SVT Sport.

Annars började det inte speciellt bra för varken Örebro eller Robin Kovacs. Gästande Luleå gjorde 1-0 redan efter 27 sekunder genom Petter Emanuelsson. Då var Kovacs på isen för hemmalaget.

En stund senare var 23-åringen än mer involverad när han spelade fram Luleås Einar Emanuelsson till ett friläge. 0-2 lyste på resultattavlan efter elva minuter.

Sedan repade sig både Kovacs och Örebro. I den tredje perioden vände hemmalaget 0-2 till seger 3-2. Nyförvärvet spelade fram Shane Harper till kvitteringen och hade en andraassist på Ryan Stoas matchavgörande med fem minuter kvar att spela. Det räckte till seger.

– Det var speciellt. Det var mycket tänkande och jag var nervös inför matchen idag. Det är inte ofta man spelar en sådan här match när man gör debut för en klubb mot sin förra. Jag tänkte mycket på det, men det gick över efter första perioden och jag kunde slappna av och spela mitt spel. Det var skönt vi fick ta tre poäng här. Skönt att få vara med och bidra till vinsten, säger han till SVT Sport.

”Rättvis seger”

I Luleålägret var det deppigare efter att laget tappat en ganska komfortabel ledning.

– Jag tycker det är en rättvis seger. Vi gör ingen bra match, det är inte godkänt, dundrar tränaren Thomas Berglund till C More efter matchen.

Kovacs var en publikfavorit uppe i Luleå fram till att det i mitten på oktober framkom att han var klar för spel i Örebro till kommande säsong. Efter en tids spekulation blev han så i förra veckan klar för klubben redan nu.

KLIPP: Robin Kovacs tunga inledning – spelar fram förra lagkamraten