Foto: Bildbyrån

Rödins skadehelvete fortsätter – fick hjärnskakning på träning

Uppdaterad
Publicerad
Skadehelvetet förföljer Anton Rödin. Tre Kronor-anfallaren fortsätter att ha otur. Nu lämnar han truppen till Karjala Tournament efter att ha ådragit sig en hjärnskakning på träningen igår.
– Han lämnar med omedelbar verkan, meddelar tävlingschefen Olof Östblom till SVT Sport.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser så hoppades nog Anton på ett bra avstamp här i Prag. Men innan det roliga ens hunnit börja så var det över. Nu lämnar han truppen.

– Han krockade med lagkamrat på träningen igår, meddelar Olof Östblom.

Skadeproblemen fortsätter alltså att gäcka den skicklige och snabbe anfallaren som efter ett antal försök i Nordamerika nu spelar i schweiziska Davos. Skadeproblemen började redan 2016 när han på träning, precis som här, skadade sig efter en kollision med lagkamrat. Då i Brynäs.

Trots det skrev han kontrakt med Vancouver efter att ha utsetts till SHL:s mest värdefulle spelare. Sen dess har problemen fortsatt och oturen förföljt honom. Han är nu på väg tillbaka till klubblaget i NLA, Davos. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer