Roger Öhman. Foto: Bildbyrån

Efter förtroendekris – Öhman slutar i Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Efter bara en säsong i klubben lämnar Roger Öhman sitt uppdrag som tränare i Djurgårdens SDHL-lag. Enligt uppgifter till SVT Sport hade Öhman tappat spelarnas förtroende och därför går de nu skilda vägar.

– Ingen kommentar, säger klubbens sportchef Nils Ekman till SVT Sport.

Enligt Öhman själv har han inte nåtts av spelarnas brist på förtroende.

– Det vet jag ingenting om. Det är i alla fall inget som har påverkat mitt beslut, säger han till SVT Sport.

Öhman kommer nu att flytta hem till Malmö där han tränat ett juniorlag på herrsidan länge innan han kom till Djurgården inför säsongen.

Han tror att det faktum att laget gick in i säsongen som svenska mästare påverkade.

– Det har varit en rörig säsong med mycket skador. Det satte sig i huvudet när det gick tungt för tjejerna. De var ju ändå svenska mästare. Jag upplever att det var en faktor med tanke på att de gick in i säsongen som mästare. Att det var extra tufft, samtidigt så mötte vi ju bara topplagen i inledningen av säsongen, säger tränaren.

Han säger också att det är stor skillnad mellan att träna damer och herrar.

– Det har varit lärorikt att arbeta med damer. Det är stor skillnad när det gäller kommunikationen. Det krävs mer kommunikation med tjejerna, kontra killarna.

Hur menar du då?

– Jag har upplevt att alla beslut måste förankras mycket tydligare än vad jag kanske gjorde inledningsvis. Killarna kanske blir irriterade, men de kör bara.

Nu söker Djurgården en ersättare och enligt Ekman är det ännu öppet om det blir en rak ersättare till Öhman eller någon annan lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.