Rögles Ted Brithén och Adam Tambellini jublar med Anton Bengtsson (mitten). Foto: Bildbyrån

Rögle vann sin första slutspelsmatch någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Rögle vann sin första slutspelsmatch i klubbens historia när Frölunda besegrades med 4-0 i den första kvartsfinalen.

Den enda gången klubben tidigare varit med i slutspelet går tillbaka ända till 1994 då man blev utslaget av Malmö med 3-0 i kvartsfinalserien.

– Vi gjorde en kanonmatch. Vi bestämde oss tidigt i matchen för att få igång en hög fart och spela fysiskt. Vi byggde upp en bra känsla i matchen, säger Rögles kapten Mattias Sjögren till C More efter den rättvisa segern inför högljudda fans i loger och i restauranger.

Med över fyra minuter kvar plockade Frölunda ut målvakten Johan Mattsson, vilket gjorde att Adam Tambellini kunde göra 4-0 i tom kasse. Matchen var mållös halvvägs när Taylor Matson störtade fram och satte 1-0 i numerärt underläge efter en snabb spelvändning.

Frölundas kapten Joel Lundqvist gjorde comeback efter sin käkskada. Det dubbla käkbrottet skulle ta sex veckor att läka, men med hjälp av plattor och skruvar i titan iförd specialhjälm var han sensationellt tillbaka redan efter drygt två veckor.

”Det var alldeles för blekt”

– Det var alldeles för blekt och vi har inte fokuset till hundra procent. Det räcker inte mot ett så här bra lag. I morgon ska det gnissla i tänderna, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Rögle hade vilat i två veckor inför dagens match mot Frölunda som så sent som i torsdags spelade klart sin åttondel mot Djurgården.

Redan i morgon möts lagen igen i Ängelholm i serien som spelas i bäst av sju matcher.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

4 - 0

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0-0, 2-0, 2-0
Catena Arena, Ängelholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.