Rögle bröt dyster svit mot HV71

HV71 hade vunnit de senaste sex matcherna mot Rögle. Men i kväll bröt skåningarna den dystra sviten efter seger med 3-2 i Jönköping.

Rögle grundlade segern redan i den första perioden, när man gick fram till 2-0 genom Simon Ryfors och Alexander Younan. HV kom tillbaka i mittperioden och reducerade när Oscar Sundh reducerade till 1-2. Men Ted Brithén, ifjol i HV71, satte 1-3 i spel i numerärt underläge några minuter senare. Ett mycket viktigt mål för Rögle i matchen.

Några minuter in på tredje perioden reducerade Martin Thörnberg till 2-3, och hemmalaget jagade kvittering. Men närmare än ett skott i målramen av Marc Zanetti kom aldrig HV71.

Viktiga poäng för Rögle i botten av tabellen.