Färjestads Pontus Widerström jublar efter att han gjort 1-0. Foto: Bildbyrån

Färjestad körde över Rögle – vann med 4-0

Färjestad rivstartade borta mot serieledarna Rögle.

Man gjorde 1-0 redan efter 13 sekunder. Både 2-0 och 3-0 kom innan klockan stod på fyra minuter i den första perioden.

I den tredje perioden satte Färjestad 4-0 i tom kasse, vilket också blev slutresultatet.

Inför kvällens match hade Rögle förlorat sina två senaste matcher mot just Färjestad.

Och det började inte bra för Rögle.

Redan efter 13 sekunder tog Färjestad ledningen med 1-0 genom Pontus Widerström, hans första mål för säsongen.

Färjestad fortsatte sin rivstart med att göra 2-0 efter 03.48. Och bara 13 sekunder senare gjorde man också 3-0. Ett resultat som också stod sig perioden ut.

– Vi får en bra start här, det är kul, säger 1-0 skytten Pontus Widerström till C More efter första perioden.

Mållös andraperiod

Den andra perioden var jämn men slutade mållöst. Rögle var närmast att göra mål men Färjestads målvakt Haukeland stod för en jätteräddning.

– Vi kommer inte upp i standard överhuvudtaget, Färjestad gör det bra, säger Rögles Ted Brithén efter den andra perioden.

Avslutande perioden

Med cirka nio minuter kvar av den sista perioden tog Rögle ut sin målvakt. Färjestads Daniel Viksten utnyttjade det på bästa sätt genom att sätta dit 4-0 i tom bur.

4-0 blev också slutresultatet och Färjestads målvakt Henrik Haukeland kunde hålla sin tredje nolla för säsongen.

ARKIV: HV71 avgjorde med solomål på övertid (8 februari)