Rögles Olle Liss framför Färjestadmålvakten Lars Haugen- Foto: Bildbyrån

Trots strafförlust: Färjestad klart för kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Rögles säsong var redan över då de tog emot Färjestad, men de höll ändå fokus. Till slut vann de på straffar efter att Ben Youds avgjort riktigt snyggt. Karlstadslaget är trots det klart för kvartsfinal.

– Vi spelade bra hockey i kväll. Kul match för fansen, säger tränaren Cam Abbott.

Rögle inledde matchen piggt, men det var Färjestad som gjorde målet. Martin Johansson fick pucken i tekningscirkeln och sköt in den.

Kvitteringen kom i början av andra då Janne Jalasvaara gjorde sitt första mål i Rögletröjan. Innan perioden var slut hade de också tagit ledningen då Ted Brithén satte dit den i numerärt överläge.

Amerikan avgjorde straffläggning

Då var det Färjestads tur att kvittera. Vasasonen Niklas Fogströms mål granskades som misstänkt spark, men godkändes.

Efter det blev det fart på Karlstadslaget, men inga fler mål under ordinarie matchtid. Istället blev det ett rejält slagsmål i slutet.

Det gick sedan hela vägen till straffar i Ängelholm och det blev en lång historia. Till slut var ändå hemmalaget bättre då Youds avgjorde med en läcker straff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.