Foto: Bildbyrån

Rögle lämnar jumboplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Rögle besegrade formstarka Brynäs med 3-1 och lämnar därmed jumboplatsen.

– Vi försöker vara positiva, ha kul och älska att tävla, säger Rögles tränare, Cam Abbott.

Rögle tog fjärde raka hemmasegern när man slog Gävlelaget i en jämn match.

Sebastian Collberg inledde målskyttet för hemmalaget 12.50 in i den första persioden. Aaron Palushaj kunde sedan kvittera på en kontring med knappa minuten kvar av den första perioden.

”De var vassare än oss”

Efter en mållös andraperiod gick Rögle ifrån i den sista perioden med mål av Bryan Lerg och Taylor Matson satte slutresultatet 3-1 i öppen kasse.

– De vinner fler kamper än vad vi gör. Vi kommer inte in på mål och tar onödiga utvisningar som kostar mycket kraft. Vi möter ett Rögle som är aggressivare och vassare än oss i dag, sade Brynäs tränare Tommy Sjödin till C More efter matchen.

Muntrare miner var det i Röglelägret.

– Vi pratade om att komma ut aggressiva. Vi är ett bra lag och kan vinna mot alla lag i hela Sverige. Vi kom framför allt ut starka i den tredje perioden. Vi försöker vara positiva, ha kul och att älska att tävla, säger Rögles tränare, Cam Abbott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.