Fem raka mål när Leksand vände mot Rögle

Rögle toppar SHL och såg ut att ta ännu en seger när man fick besök av Leksand. Men då vände gästerna från Dalarna och fixade en 5-2-seger.

Rögle toppar SHL-tabellen och var storfavoriter när man tog emot sexan Leksand hemma. Det var också Rögle som inledde starkast.

Dennis Everberg inledde målskyttet efter fem minuter och i mitten av första perioden kunde Adam Tambellini utöka till 2-0 i powerplay.

Men sedan tog Leksand över taktpinnen. Med en minut kvar av första perioden kom reduceringsmålet och nio minuter in i andra var de kvitterat genom Martin Karlsson. Bara två minuter senare gav August Berg Leksand ledningen genom att slå in pucken på tennis.

”En krigarinsats”

Rögle kämpade för att få till en kvittering i tredje perioden men istället kunde Leksand sätta både 4-2 och 5-2 i tom kasse genom Martin Karlsson och Daniel Gunnarsson.

– Det är en riktig krigarinsats idag. Även om inte spelet alltid stämde kämpar alla till 100 procent för att ta en vinst. Denna säsong har vi en självklar spelplan som alla följer och som vi försöker jobba efter varje dag, säger Leksands Jonas Ahnelöv i C More efter matchen.

Extra tungt var det för Rögle att Moritz Seider, NHL-lånet från Detroit Red Wings, åkte på en rejäl tackling i första perioden och aldrig återkom i spel. Rögle skriver på Twitter att han efter omständigheterna mår bra.

Luleå-Linköping 2-1 (0–0, 2–1, 0–0)

Andra perioden: 0–1 (0.56) Henrik Törnqvist (Patrik Lundh, Markus Ljungh) spel fem mot fyra, 1–1 (5.13) Carl Mattsson (Nils Lundkvist, Erik Gustafsson), 2–1 (13.04) Arttu Ilomäki (Oscar Engsund, Daniel Sondell).

Skott: 32–21 (12–5, 11–12, 9–4).

Utv, Luleå: 1x2. Linköping: 3x2.

Domare: Tobias Björk, Boden, och Marcus Linde, Kungälv.

Färjestad-Oskarshamn 1-3 (1–0, 0–2, 0–1)

Första perioden: 1–0 (4.54) Jacob Peterson (Daniel Viksten, Jesse Virtanen).

Andra perioden: 1–1 (7.11) Max Veronneau (Lance Bouma), 1–2 (14.01) Kim Strömberg (Pontus Näsén, Brian Cooper).

Tredje perioden: 1–3 (19.00) John Dahlström (Philip Samuelsson).

Skott: 31–31 (8–9, 11–13, 12–9).

Utv, Färjestad: 4x2. Oskarshamn: 4x2.

Domare: Andreas Harnebring, Sigtuna, och Christoffer Holm, Bro.

Rögle-Leksand 2-5 (2–1, 0–2, 0–2)

Första perioden: 1–0 (5.03) Dennis Everberg (Niklas Hansson), 2–0 (9.58) Adam Tambellini (Eric Gelinas, Dennis Everberg) spel fem mot fyra, 2–1 (19.01) Marek Hrivik (Peter Cehlarik) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 2–2 (9.08) Martin Karlsson (Marek Hrivik, Fredrik Forsberg), 2–3 (11.14) August Berg (Carter Ashton, Otto Paajanen).

Tredje perioden: 2–4 (17.55) Martin Karlsson (Patrik Norén, Patrik Zackrisson), 2–5 (18.37) Daniel Gunnarsson (Patrik Norén).

Skott: 27–37 (5–13, 6–18, 16–6).

Utv, Rögle: 1x2. Leksand: 4x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga, och Morgan Johansson, Ljungby.

Brynäs-Djurgården 3-2 (0–0, 3–1, 0–1)

Andra perioden: 0–1 (2.21) Tom Wandell (Henrik Eriksson, Albin Grewe), 1–1 (10.52) Noel Gunler (Tomi Sallinen, Jaedon Descheneau) spel fem mot fyra, 2–1 (12.37) Shane Harper, 3–1 (13.51) Noel Gunler (Shane Harper, Jaedon Descheneau) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (17.26) Robert Nardella (Linus Andersson, Kalle Östman).

Skott: 19–34 (4–9, 10–10, 5–15).

Utv, Brynäs: 3x2. Djurgården: 5x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och Mikael Holm, Skärhamn.