Tung kväll för Rögle. Foto: Bildbyrån

Rögle överkört trots nya tränare

Uppdaterad
Publicerad

Efter sex raka förluster gick Rögle och tränaren Anders Eldebrink skilda vägar.

Effekten blev inte positiv.

Mora körde över Rögle och vann med 6–1 i Ängelholm.

Rögle har parkerat på jumboplatsen i SHL-tabellen och just nu talar inte mycket för att laget ska lyckas ta sig därifrån. I första matchen efter landslagsuppehållet stod Patrik Ross och Roger Hansson i stället för Eldebrink i båset, men på isen var Rögle minst lika hjälplöst som tidigare i höst.

Mora – med bara en bortaseger på tio försök inför matchen – vann med förkrossande 6–1 och orsakade Rögles sjunde raka nederlag.

– Vi har alldeles för lågt tempo och det är för mycket enmansåkning på väg in i zonen. Vi har lite att jobba på där, sade Roger Hansson till C More.

I slutet av mittperioden stod det 1–2 när Rögle fick chans att spela numerärt överläge i fyra minuter. Men av skåningarnas förhoppning om en kvittering blev det i stället mål för Mora, när Emil Bejmo kontrade in 3–1 efter en konstig sargstuds.

– När Bejmo kommer in och sätter den där känns det som att luften går ur dem lite, sade Moras tremålsskytt John Persson till C More.

Persson sköt 1–0, 4–1 och 6–1 och efter bara fyra mål tidigare under säsongen nästan fördubblade han målkontot.

– Det var skönt att det lossnade lite. Jag har haft lite svårt att få in den, sade han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.