Växjö pressat mot Örebro – vann i förlängning

Uppdaterad
Publicerad

Växjö var pressade i den första åttondelen hemma mot Örebro. Men i förlängningen avgjorde de regerande mästarna fram till 3-2 genom Nichlas Hardt.

– Det var otroligt psykologiskt viktigt att vinna den här matchen, säger matchhjälten till C More.

Det var två lag med helt olika självförtroende som möttes i lördagens andra åttondelsfinal i SHL.

De regerande mästarna Växjö avslutade säsongen med fyra förluster och tappade en kvartsfinalplats. Örebro å sin sida har spurtat urstarkt den senaste tiden och knep mot alla odds en åttondelsfinalplats.

Den första perioden var länge mållös, men med knappt två minuter kvar ordnade 18-årige Filip Cederqvist 1-0 för Växjö. Cederqvist ersatte Brendan Shinnimin som stängs av för att ha pekat finger mot Luleåklacken i den avslutande grundserieomgången.

Misstänkt utvisning vid avgörandet

Trots det sena målet fick inte Växjö gå till pausvila i ledning, för med 34 sekunder kvar kvitterade Patrik Virta för Örebro. Bortalaget gick sedan upp i en 2-1-ledning i den andra perioden, efter mål av Tyson Spink, innan Växjö kvitterade kort därefter.

Målen uteblev sedan och matchen gick till förlängning. Där blev Nichlas Hardt stor hjälte när han på pass från Julius Junttila satte 3-2.

– Det är en himla skön känsla. Det är otroligt psykologiskt viktigt att vinna den här matchen, säger Hardt till C More.

Örebro-lägret var rasande då Shane Harper revs ned strax före målet, men domarna friade. Nästa match spelas i Örebro på måndag, då kan Växjö ordna en kvartsfinalplats.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

3 - 2

Örebro HK logo

Örebro HK

1-1, 1-1, 0-0, 1-0
Vida Arena, Växjö
Publik: 4579

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.