Foto: Bildbyrån

Rögle bröt sviten mot Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Rögle hemmaslog Skellefteå i Lindab Arena med 4-1. Segern säkrades i den första perioden genom två mål. Segern innebar att Rögle vann mot Skellefteå för första gången på åtta matcher.

Rögle fick en smakstart när Nils Höglander distinkt tryckte in 1-0 efter en fin flipp-pass av Tyler Matson. Sex minuter senare följde Daniel Widing upp och satte 2-0 bakom Mantas Armalis.

Skellefteå tryckte på och var flera gånger nära att hitta mål, men det dröjde fram tills fem minuter in i den tredje perioden innan Ville Kolppanens nolla spräcktes när Andreas Wingerli hittade rätt.

Skellefteå pressade på för en kvittering, men matchen slutade 4-1 efter att Linus Sandin och Tyler Matson satt pucken i tom bur.

– Jag tycker det är bra att vi fullföljer och vinner matchen, säger Rögles lagkapten Ted Brithén till C More.

Segern var Rögles första på tre matcher, samt deras första mot Skellefteå på åtta matcher. För Skellefteås del var tredje raka förlusten.

Trepoängaren innebär också att Rögle utökar avståndet ned till Skellefteå på niondeplatsen till fyra poäng.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

4 - 1

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

2-0, 0-0, 2-1
Lindab Arena, Ängelholm
Publik: 4061

Första perioden

  • 1-0MålHöglander (Matson)
    06:23
  • 2-0MålWiding (Andersson/Ryfors)
    12:15

Tredje perioden

  • 05:38
    2-1MålWingerli (Ericsson/J. Aaltonen)
  • 3-1MålSandin (Brithén/Bristedt) PP1
    19:07
  • 4-1MålMatson (Ryfors/Curran) ENG
    19:51

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.