Rögle körde över Djurgården på Hovet

Två raka kontringsmål i numerärt underläge blev droppen för delar av hemmapubliken på Hovet som lämnade arenan när halva andraperioden var spelad. Innan dess hade Nils Höglander presterat en tidig kandidat till årets mål när han drog av en mäktig ”Zorro”-manöver bakom mål och kunde lägga in pucken bakom en chanslös Niklas Svedberg i Djurgårdskassen som betydde 2-0 till skåningarna.

Nils Höglander är något av en ”Zorro”-specialist. Förra året fick 18-åringen utmärkelsen ”Årets mål” efter ett ”Zorro”-mål i Karlstad mot Färjestad. Ikväll var det dags igen. I ledning med 1-0 fick Höglander pucken bakom Djurgårdens mål. Det som hände sedan kan närmst beskrivas som hockeymagi. Under stor press från hemmaförsvarare vallade 18-åringen först i målburen för att sedan vispa upp pucken bakom en chanslös Svedberg i målet.

– Jag har tränat på den och jag lyckades ju med den förra året också, sade Zorrokonstnären Nils Höglander till SVT Sport efter matchen.

Två mål i box play

När Taylor Matson gjorde 5-0 efter två raka kontringsmål i numerärt underläge verkade delar av hemmapubliken tappa tålamodet och lämnade Hovet. Patrik Berglund kunde dock efter fyra raka baklängesmål i andra perioden reducera till 1-5 för Djurgården.

– Ingen bra match från oss överhuvudtaget. Det är under all kritik från oss, sa Patrik Berglund till Cmore i periodpaus.

Sistaperioden blev en stökig historia utan några större försök till skönspel från de två lagen. Marcus Högström och Dennis Everberg var involverade i en tilltrasslad situation vid Djurgårdsbåset som resulterade i två tvåminutersutvisningar. Rögle kontrollerade dock matchen fram till slutsignal och det slutade 5-1 till Skånelaget på Hovet.