Roger Rönnberg. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Rönnberg kritisk: ”De målen ska inte behöva hända”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Roger Rönnberg var kritisk till den svenska defensiven efter den dramatiska 5-4-segern mot Lettland.
Han menade att minst två av Lettlands mål inte skulle ha inträffat.
– Sverige släpper in fyra mål och där tycker jag att minst två mål kommer till på rätt så dålig defensiv struktur. De två målen som de släpper in i fem-mot-fem ska inte behöva hända.

Sverige hade stora problem mot Lettland och släppte in fyra mål. Inte minst 4-4-målet var SVT-experterna Roger Rönnberg och Jonas Andersson kritiska mot.

Lettland vände snabbt och kom in i zon, Miks Indrasis spelade pucken mellan både Adam Larsson och Dennis Rasmussen och efter att Kristaps Sotnieks blivit fri och Henrik Lundqvist räddat hamnade pucken till slut hos Roberts Bukarts som rakade in den i öppen kasse.

– Det där är riktigt svagt av Sverige, säger Jonas Andersson i SVT:s sändning. Det är som vid alla mål, att flera spelare gör så att slutprodukten blir förödande.

”Det oroar mig”

Roger Rönnberg utvecklade sedan resonemanget kring den svenska defensiven.

– Sverige släpper in fyra mål och där tycker jag att minst två mål kommer till på rätt så dålig defensiv struktur. De två målen som de släpper in i fem-mot-fem ska inte behöva hända, säger Rönnberg. Inte om man har ett normalt tryggt grundspel som man är van att se Sverige med.

Han fortsätter:

– Det oroar mig faktiskt. Och jag har varit kritisk till det i flera matcher.

VM
Sverige logo

Sverige

5 - 4

Lettland logo

Lettland

1-0, 1-1, 3-3
Bratislava
Publik: 9085

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer