Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Alexander Reichenbergs Oskarshamn tippas få det tufft i SHL. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Rörigt i utdömda Oskarshamn – som har låg målsättning

Uppdaterad
Publicerad

Rörigt, svaga resultat och utdömda på förhand.
Och även spelarna i Oskarshamn har låga förväntningar inför debutsäsongen i SHL.
– Håller vi oss kvar har vi gjort ett fantastiskt jobb, säger Fredrik Pettersson-Wentzel.

När Oskarshamn i våras tog steget upp till SHL för första gången i klubbens historia var det en stor överraskning för de flesta.

Och när laget nu gör debut i den högsta serien är det inte många som tror att laget kommer att hamna någon annanstans i tabellen än sist.

”En match i taget”

Och även spelarna själva är medvetna om att det kommer att bli väldigt tufft, och att allt annat än degradering till hockeyallsvenskan vore en succé.

– Det är bara att fokusera på en match i taget och ta så många poäng vi kan. Sen får vi se hur långt det räcker. Håller vi oss kvar har vi gjort ett fantastiskt lag, säger Fredrik Pettersson-Wentzel till SVT Sport.

Svag försäsongsavslutning

”PW” är ett av få nyförvärv som har en rejäl erfarenhet av SHL-spel sedan tidigare. Och han lär få en hel del att göra under säsongen. Det har inte minst visat sig under försäsongen, där laget avslutade med två förluster (2–3 mot allsvenska Karlskrona och 1–5 mot Rögle). Men han känner inte någon extra press med tanke på att mycket av lagets framgångar lär vara beroende av honom.

– Jag har snarare känt mer press förut. Tidigare har jag spelat i lag som nästan SKA vinna SM-guld, och som målvakt då så kan du nästan inte ha en dålig match, för då är det ditt fel om laget förlorar, säger han, och fortsätter:

– Det är mitt jobb att stoppa så mycket puckar jag kan, så det är bara att gå ut och spela.

Det är inte bara på isen som det stundtals varit rörigt den senaste tiden. De senaste veckorna har det varit en rejäl omsättning i spelartruppen, med bland annat tre nyförvärv som lämnat klubben utan att ha spelat en enda seriematch med laget.

–  Det är klart att det inte är optimalt, men vi tog ett beslut för några veckor sedan att entlediga ett par spelare, och sen har vi plockat in några. Det är ju så i branschen, att det blir förändringar hela vägen, säger tränaren Håkan Åhnlund.

Är det ett tecken på att ni har haft lite dålig scouting, eller vad beror det på?

–  Man kan ju dra vilka slutsatser vi vill, men vi drog slutsatsen att det är bättre att agera nu än att vänta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer