Johan Ryno är spelklar inför måndagens kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Rynos rehab har gått som planerat – spelar första kvartsfinalen

Publicerad

En fotskada satte stopp för Johan Ryno som missad avslutningen av grundserien. Nu säger Ryno för SVT Sport att han är redo inför första kvartsfinalen mot Skellefteå. – Min rehab har gått åt rätt håll för varje dag och planen är att jag ska vara redo att spela på måndag.

Han stod för 46 poäng (9+37) på lika många matcher under grundserien och är en av Färjestads viktigaste spelare för att nå långt i slutspelet. Efter att ha missat avslutningen av grundserien, är Ryno redo för första kvartsfinalen hemma mot Skellefteå på måndag.

– Det känns helt okej och det ska inte vara några problem att spela på måndag. Min rehab har gått åt rätt håll för varje dag och planen är att jag ska vara redo att spela, säger Ryno till SVT Sport.

Kvartsfinal mot Skellefteå, hur är känslan inför vad som väntar?

– Det ska bli fantastiskt kul. Vi har haft jämna matcher med Skellefteå hela säsongen och det blir alldeles säkert likadant här. Det kommer att bli tufft och det gäller att vi plockar fram vårt bästa spel och fortsätter att göra det vi gjort bra i år. Då ska vi kunna ge dem en bra match.

Stark poängsäsong

För egen del berättar Ryno att det varit en bra säsong. Förståeligt när vi kollar på statistiken och konstaterar att detta var 31-åringens poängbästa SHL-säsong hittills under karriären.

– Det har känts bra. Vi har som lag gjort mycket mål och då blir det mer poäng för oss spelare, så det har varit en rolig säsong. Nu gäller det bara att avsluta den på bästa sätt också.

”Tråkigt när folk lämnar”

I dag kom Färjestad med beskedet att Libor Hudacek får lämna klubben. Slovaken var avstängd efter ”yxhugget” i mötet med Rögle i förra veckan och nu får han alltså lämna. Något Ryno menar är en del av branschen.

– Jag har väl egentligen inga kommentarer till det. Så är det väl nånstans alltid under en säsong att det kommer några spelare och några lämnar. Det är en del av det, men det är alltid tråkigt när folk lämnar. Det är 'businessen' och så har det varit under många år och kommer alltid att vara i många år till.

Allt kring Hudacek är inget som stört resten av laget?

– Nej det tror jag inte, det är nog ingen fara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer