”Ryssland spelar inte under neutral flagg”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Jonas Andersson är övertygad om att Rysslands ishockeylandslag aldrig skulle spela OS under neutral flagg. När han får frågan börjar han skratta.

– Nej, det ser jag verkligen inte framför mig, säger han.

Igår blev det klart att IOK stoppar Ryssland från att delta i OS i Pyeongchang i februari. Ryska idrottare som kan bevisa att de är rena kan dock ansöka om att få delta under neutral flagg.

SVT:s expert Jonas Andersson som själv spelat i den ryska ligan KHL tror inte att det är intressant för de ryska hockeyspelarna. När han får frågan börjar han till och med skratta.

– Förlåt att jag skrattar men nej, det ser jag verkligen inte framför mig, säger han.

Han menar att stoltheten i den ryska hockeyn är för stor.

Inte bara ryska spelare uteblir från OS

Inför avstängningsbeslutet från IOK har KHL hotat med att inte släppa några av ligans spelare till sina respektive nationer för att kunna delta i OS. Andersson tror att hotet kommer bli verkligen.

– Man tappar 400-500 av de bästa spelarna i världen. Det vore väldigt sorgligt.

KHL har planerat ett fyra veckor långt uppehåll för OS men om Ryssland nu inte får delta tror Andersson att att spelschemat kommer att ändras.

– Ja ja, lätt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.